Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gazat la protestul Diaspora, un bărbat a murit la o săptămână de la mitingul din Piața Victoriei

0 1.365

Un bărbat de 62 de ani care a participat la mitingul Diaspora din 10 august din Piața Victoriei a încetat din viață o săptămână mai târziu. Acesta fusese gazat de jandarmi la protestul din București, fiind ulterior internat în spital.

Potrivit medicilor, teleormăneanul de 62 de ani a fost răpus de o hemoragie digestivă superioară, la doar o săptămână după ce participase la protestele din 10 august din Piaţa Victoriei, atunci când manifestanţii au fost atacaţi cu gaze lacrimogene.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Alexandru Căutiș, într-o postare pe Facebook.

”Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei
Ilie Gâzea, un bătrân de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest bătrân să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii”, a scris Alexandru Căutiș pe Facebook.

Acesta susține însă că deocamdată nu se poate face legătura directă între moartea bărbatului și faptul că a fost gazat în Piața Victoriei.

ACTUALIZARE

În replică a venit și un comunicat al celor de la DSU, care afirmă că în timpul protestului din 10 august Ilie Gâzea s-a prezentat la punctul de prim ajutor unde a declarat că suferă de boli cronice (hipertensiune arterială). Pacientului i s-a propus transportul la spital, însă acesta a refuzat sub semnătură.

„Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.” au declarat reprezentanții DSU pe pagina de Facebook a instituției.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More