Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Germanii de la Sauter au inaugurat azi noua investiție la Arc Parc Industrial Dej -FOTO/VIDEO

0 848

conferinta presa Sauter GmbH Arc Parc Industrial Dej

Firma germană Sauter GmbH, specialist high-tech în piese strunjite de înaltă calitate, a inaugurat azi, în cadrul unei conferințe de presă, noua filială de la Dej, județul Cluj.

Fabrica germanilor de la Sauter în parcul industrial Arc Parc de la Dej a primit chiar azi autorizația de construcție, aceasta fiind semnată de către primarul Costan Morar în fața delegației firmei din Germania, a conducerii Arc Parc Industrial Dej, dar și a invitaților și jurnaliștilor.

Sauter Turning Process SRL, denumirea sub care funcționează filiala Sauter Germania în România, va produce piese strunjite/frezate de înaltă precizie, fiind unul dintre principalii furnizori de asemenea piese pentru industria automobilistică.

Printre cei mai importanți clienți ai Sauter la nivel internațional se numără companii cau Boch sau Siemens, însă majoritatea pieselor produse de Sauter ajung prin intermediari la producătorii de automobile din întreaga lume, în special în zona europeană.

Fabrica de la Dej, cu o suprafață de producție de aproape 3.000 de metri pătrați, urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, însă chiar din aceste zile activitatea germanilor de la Sauter pornește la Dej cu o echipă condusă de un nou manager și trei proiecte. Pentru început, Sauter România va angaja 25 de persoane, urmând ca de anul viitor, odată cu începerea efectivă a producției, să fie angajat mai mult personal pentru fabrica de la Dej.

VEDEȚI AICI CE POSTURI SUNT DISPONIBILE PENTRU FABRICA SAUTER DE LA DEJ

VEDEȚI AICI ÎNTREAGA GALERIE FOTO DE LA CONFERINȚA DE PRESĂ

Am ales Arc Parc Dej pentru că familia Cristea ne dă siguranța că aici vom avea succes și ne putem dezvolta în continuare.Am vizitat mai multe locuri, am primit mai multe oferte, însă ei (n.r. Arc Parc) ne-au convins să ne stabilim aici”, a declarat directorul adjunct al Sauter, care a recunoscut faptul că până să se decidă asupra parcului industrial de la Dej a vizitat mai multe parcuri din țară, în zona București, la Ploiești, Brașov, Sibiu, Timișoara, Bacău, dar și parcul Tetarom de la Cluj-Napoca.

Condițiile oferite de către Arc Parc Industrial prin managerul general Ștefan Cristea și președintele companiei Adriana Cristea, i-a convins pe germani că este cel mai indicat să investească la Dej. Acest lucru a fost recunoscut la conferința de presă de azi și de către managerul general al Sauter GmbH, Wolfgang Hafen, aflat la Dej împreună cu fiul său, cel care va duce mai departe succesul afacerii începută în urmă cu zeci de ani de către bunicul actualului manager.

Dorim să facem la Dej o replică în oglindă a fabricii noastre din Germania. Dacă firma de aici va evolua ca acolo, iar necesarul de energie va fi mare, vom realiza o centrală electrică, iar în trei ani, investiția completă”, a mai spus Wolfgang Hafen, care a anunțat că investiția inițială la Dej va fi de 3 milioane de euro (ceea ce reprezintă doar utilajele și mașinile de producție necesare, fără clădirea fabricii), pentru ca în următorii trei ani să se finalizeze întreaga investiție ce va depăși 10 milioane de euro.

Compania germană cu sediul în regiunea Schwabische Alb mai are sucursale în Wehingen și Aldingen, iar din acest an va avea o filială și în România. În fabricile din Germania, Sauter are angajați și români, tocmai aceștia fiind desemnați să se ocupe de instruirea noilor angajați pentru fabrica de la Dej.

La conferința de presă de azi, au participat și invitați din rândul oficialităților locale și județene, primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilierul județean Vasile Sălătioan, dar și reprezentanți ai instituțiilor financiare, parteneri ai celor de la Arc Parc Industrial.

Investițiile în parcul industrial privat de la Dej nu se opresc aici. Președintele Arc Parc Industrial, Adriana Cristea, a anunțat că în curând se va finaliza și investiția italienilor de la IMM Hydraulics, prin filiala din România IMM Hydro Est, iar în parcul industrial va fi construită și o cantină pentru cei peste 3.000 de angajați, dar și două blocuri de garsoniere. Conducerea Arc Parc Industrial Dej dă asigurări că orice investitor vine la Dej va beneficia de cele mai bune condiții pentru dezvoltarea afacerilor, oferind pachete de servicii atractive pentru investitorii străini.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More