Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gheorghe Funar este noul președinte al PRM. Vadim Tudor a fost exclus din partid

1 43

Vadim Tudor Gheorghe Funar

Congresul extraordinar al Partidului România Mare a decis sâmbătă, la Alba Iulia, excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din partid. Delegaţii au ales şi noua conducerea a partidului, Gheorghe Funar fiind desemnat prin vot preşedinte al PRM.

După mai bine de două decenii de conducere autoritară a PRM, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înfiinţat. Excluderea nu este chiar o surpriză de ultimă oră, scandalul a începând în urmă cu două săptămâni. Atunci, 24 de filiale au convocat la Palatul Parlamentului o şedinţă extraordinară a Consiliului Naţional pentru a-l detrona pe Vadim de la şefia PRM, reprezentanţii acestora declarându-se nemulţumiţi de felul în care Tribunul conduce partidul.

Astăzi, Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înfiinţat. Gheorghe Funar este noul preşedinte al PRM.

Iată ce au declarat cei doi, imediat după vot:

CV Tudor: „E o făcătură. Am făcut plângeri penale. Ăsta e un Congres făcut cu oameni de pe stradă, cu ştampile false. Caz penal. Nu vă uitaţi la Funar? Nu e sănătos. Zici că-i împăiat, că-i Buster Keaton, ce dracu!

Vorbiţi acum cu mine, cu preşedintele partidului!”

Gheorghe Funar: „Vadim a primit ordin de la stăpânii lui să distrugă partidul. Cred că-şi va aduce aminte de numele „părinţilor”, care i-au dat acest ordin. A fost necesar să luăm aceste măsuri, ca să resuscităm partidul PRM”.

Noul preşedinte al PRM a mai condus un partid, PUNR din 1994 până în 1999, formaţiune care a dispărut de pe scena politică. El a devenit cunoscut în toată ţara din perioada în care era primar al Clujului (1992-2004) şi a început o campanie de vopsire a băncilor şi a stâlpilor în culori tricolore.

Funar vrea să readucă partidul pe scena politică, după rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri. “Eu nu am pregătit excluderea lui Vadim, cei el a pregătit-o prin faptele sale, prin limbaj, prin atitudine, prin lupta pe care a dus-o pentru distrugerea partidului. El ne-a dus în această situaţie. Ştiind că se pune în discuţie excluderea lui, trebuia să fie şi el aici, dar e un laş , e un fricos. Sunt foarte multe filiale prezente. În PRM domneşte unitata pe care o vedeţi aici la Alba şi o veţi regăsi în toate filialele.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Nu cred ca indepartarea tribunului Corneliu Vadim Tudor din functia de presedinte al PRM, poate rezolva probleme partidului. Alexandra Radu relata in urma cu cateva saptamani ca peste 1.000 de membrii PRM ii vor acorda votul de incredere tribunului, ori numarul acestora il depaseste pe cel al asa-zisilor membrii ce au votat indepartarea sa din functie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More