Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gheorghe Turda a făcut atac cerebral pe scenă

0 45

gheorghe turda1

Cunoscutul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda a leșinat pe scenă, la Pitești, în timpul unor repetiții pe scena Teatrului ”Alexandru Davila.”

Două echipaje SMURD au ajuns la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor. Medicii au declarat că interpretul a suferit un atac cerebral.  Gheorghe Turda participa la manifestarea internațională de muzică populară „Sus pe Argeș, la izvoare”, organizată la Pitești. El trebuia să urce pe scenă la ora 19.00.

“Îmi pare rău să aud vestea tristă. Eu mâine seară am recitalul. Eu nu ştiu să se plângă, nu l-am auzit. A fost o fire veselă, puternică. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Lunile august şi iulie sunt două luni foarte grele pentru artişti, aglomerate. Nu ne dăm seama la ce riscuri ne supunem”, a declarat Veta Biriș pentru România TV.

Gheorghe Turda a fost preluat de un echipaj medical de terapie intensivă mobilă de la UPU-SMURD Piteşti. În prezent, artistul se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti, iar starea lui este stabilă. Potrivit Mediafax, reprezentanţii spitalului au declarat că Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular, iar acum se află în afara oricărui pericol, fiind în stare bună.

Născut la 6 martie 1948 în Săpânța, Maramureș, Gheorghe Turda a susținut în îndelungata lui carieră concerte în peste 40 de țări.

Absolvent al școlii generale din comuna natală și a Liceului Teoretic ”Dragoș Vodă” din Sighet, artistul și-a definitivat studiile în muzică la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More