Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gherla: 10 angajați ai Becker infectați cu COVID-19

0 1.876

Conducerea fabricii Becker Romania, din Gherla, anunță faptul că zece dintre angajații săi au fost confirmați până acum ca fiind pozitivi la infecția cu noul tip de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al companiei, începând de vineri dimineața numărul angajaților spitalizați pentru COVID-19 a ajuns la 10 persoane. Reprezentanții fabricii spun că focarul de infecție a pornit de la primul angajat al fabricii, care fusese confirmat la începutul acestei săptămâni.

Imediat după confirmarea acestuia, s-a oprit activitatea de producție în toată fabrica, s-a elaborat lista de contacte ale angajatului confirmat pozitiv din personalul TESA, iar a doua zi au fost testate 11 persoane din această listă, care prezentau deja simptome specifice COVID-19.

Joi, 16 aprilie, Becker România a primit rezultatele pentru cinci dintre angajații testați, trei fiind pozitivi iar doi negativi. Vineri dimineață s-au primit rezultatele pentru alți angajați:

”Dintre cele 11 persoane din lista de contacte a primului coleg au fost, în final, testate 9 ca pozitive. Este vorba de colegi de la TESA. Din informațiile de până la această oră, colegii noștri se simt bine și urmează toți tratamentul adecvat”, precizează comunicatul Becker România.

Deoarece nu a fost vorba despre un caz izolat, iar numărul de persoane confirmate fiind în creștere, conducerea companiei a decis ca întregul personal să intre în șomaj tehnic pentru două săptămâni, intenționându-se ca din data de 5 mai să se reia activitatea.

”Orice persoană care prezintă simptome care pot fi asociate acestei boli trebuie să anunțe cât mai repede medicul de familie. Facem demersuri ca săptămâna viitoare să efectuăm o dezinfecție generală în fabrică, în toate spațiile unde acest lucru este posibil”, anunță conducerea fabricii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More