Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

GHERLA: Activitate interactivă pe tema reintegrării sociale a foştilor deţinuţi

0 44

PenitenciarulGherla (2)

Luni, 13 octombrie a avut loc la Centrul de Reintegrare Socială „Oastea Domnului” din Gherla o activitate interactivă cu tema „Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea către o comunitate mai sigură”.

Evenimentul, organizat de către Penitenciarul Gherla, face parte din campania naţională de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deţinuţilor şi are drept scop conştientizarea, de către opinia publică, a importanţei reintegrării sociale a foştilor deţinuţi, ca premisă esenţială în creşterea gradului de siguranţă comunitară.

Cu această ocazie, pe lângă prezentarea dificultăţilor cu care se confruntă sistemul penitenciar pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor condamnate, au fost promovate poveşti de succes ale unor foşti deţinuţi şi au fost vizionate filme de sensibilizare privind situaţia acestora.

Demersurile iniţiate de sistemul penitenciar în direcția reintegrării sociale au ca scop prezentarea obiectivă a sistemului penitenciar ca serviciu social în slujba comunităţii dar şi enunțarea nevoii de a beneficia de suportul şi concursul comunităţilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More