Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gherla iese din carantină la noapte

0 261

După o lună de restricții de circulație, locuitorii municipiului Gherla pot să guste din nou senzația libertății de mișcare.

Măsura de carantinare a municipiului Gherla se pare că a dat roade, astfel că după o lună de zile în care s-au aflat sub restricții gherlenii pot să iasă din carantină.

”Având în vedere scăderea ratei incidenței în municipiul Gherla la 5,17, precum și analiza de risc a DSP, nu se mai impune prelungirea carantinei, aceasta urmând a fi ridicată în 03.12.2020 la ora 5”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

”Mulțumesc tuturor pentru înțelegere, chiar dacă a fost o perioadă foarte dificila și îndemn pe mai departe la responsabilitate, așa cum de altfel suntem datori cu toții în această perioadă. Sper să vă bucurați de orășelul împodobit – așa cum s-a putut anul acesta”, a transmis primarul Ovidiu Drăgan, care ieri a inaugurat iluminatul festiv în oraș, dar fără o ceremonie fastuoasă pentru public, cum era obișnuința în această perioadă a anului.

Gherlenii, la fel ca restul populației, nu scapă de tot de restricții. Chiar dacă de mâine se pot deschide terasele barurilor și restaurantelor (cele cu destinația de spațiu deschis, fără pereți), dar și frizeriile sau saloanele de cosmetică, alte restricții rămân în vigoare.

Astfel, este interzisă în continuare circulația persoanelor în intervalul orar 23-05, cu excepția cazurilor care se bazează pe motive bine întemeiate și pe bază de declarație sau adeverință de la angajator.

Magazinele vor putea fi deschise în intervalul orar 05-21, deci nu se vor mai închide la ora 20 ca și până acum.

În continuare este obligatorie purtarea măștii faciale pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în toate spațiile publice închise sau deschise.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More