Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

GHERLA | Zeci de credincioși au participat la slujba de sfințire a apei de Bobotează – FOTO/VIDEO

0 67

În fiecare an, pe 6 ianuarie, biserica creştin-ortodoxă sărbătoreşte botezul Domnului, sau Boboteaza, zi care marchează şi sfârşitul Sărbătorilor de iarnă.

Sute de credincioși au participat astăzi la slujba de sfințire a apei de Bobotează. După terminarea slujbei oameni s-au pus în rând la butoaiele cu apă sfințită.

Prima mare sărbătoare a anului, semnificând Botezarea lui Iisus Hristos în apa Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul completează, alături de Crăciun şi Înviere, Sfânta Treime a sărbătorilor ortodoxe.

Este ziua în care românii ortodocşi merg la biserică pentru a primi Agheasma Mare şi ziua în care, în localităţile de la malul unor râuri, la malul Dunării sau pe ţărmul mării preotul aruncă o cruce după care flăcăii curajoşi înoată. Se spune că Agheasmă Mare este o apă tămăduitoare şi nu este folosită decât în situaţii dificile de boli sau probleme grave.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More