Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Gherlean urmărit penal pentru piraterie online

0 66

Computer-hacker

Poliţiştii clujeni efectuează cercetări faţă de trei bărbaţi, unul din Gherla și doi din Cluj-Napoca, bănuiţi că au pus la dispozitia publicului produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul lor, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

În urma cercetarilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de trei bărbaţi, din Cluj-Napoca şi Gherla.

Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiunea de punere la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

În urma investigaţiilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, prin intermediul calculatorului conectat la internet, ar fi pus la dispoziţia publicului cantităţi semnificative de fonograme cu scopul de a putea să descarce fişiere de pe alte sisteme de calcul, conectate la aceeaşi reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate în urma evaluării pagubei create prin fapta ilicită.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul încălcării prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More