Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ghid al Ministerului Finanțelor pentru aplicarea condițiilor pentru scutirea de TVA

0 502

Ministerul Finanțelor a publicat o circulară în care sunt explicate condițiile în care se aplică scutira de taxă pe valoarea adăugată pentru anumite operațiuni.

Companiile care vor să vadă cum li se aplică această măsură vor găsi clarificări privind noțiunea de exportator din perspectiva TVA și modalitățile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, în contextul modificărilor aduse legislației vamale, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, documentul conține clarificări privind justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitară de bunuri.

Circulara include și o serie de exemple ilustrative menite să conducă la aplicarea unitară a Instrucțiunilor de aplicare a scutirii de TVA pentru anumite operațiuni, aprobată prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 2148/2020.

În plus, sunt introduse trimiteri și către alte materiale elaborate de Comisia Europeană, cum ar fi notele explicative privind modificările TVA în UE în ceea ce privește regimul de stocuri la dispoziția clientului, operațiunile în lanț și scutirea pentru livrările intracomunitare de bunuri („soluțiile rapide din 2020″).

Circulara poate fi consultată pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More