Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gloria Bistrița a luptat dar a pierdut și cu Rapid

0 58

Gloria Bistrița a pierdut la limită partida de pe teren propriu din etapa 25 cu Rapid. Deși a izbutit să țină bine pasul cu adversara sa în prima repriză, trupa lui Nae Manea a cedat după pauză, când Rapidul a dominat autoritar a doua repriză. Partida a fost decisă de golul lui Ștefan Grigorie din minutul 83.

Meciul a fost marcat de formele de protest ale rapidiștilor, care inițial amenințau că nici nu se prezintă la meci din cauză că nu și-au primit salariile de la club. Fotbaliștii giuleșteni au  intrat pe teren cu 10 minute întârziere, purtând un banner cu mesajul ”FIFA, UEFA we need your help! FRF, LPF ajutați-ne!”, iar pe tricourile de peste echipament aveau inscripționat mesajul ”Insolvență = sclavie”.

După fluierul de start însă, rapidiștii și-au văzut de treabă, având în față o echipă foarte motivată a bistrițenilor. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de gol la ambele porți, trei aparținând alb-vișiniilor și două ardelenilor.

Cătălin Bucur a semnat ocaziile de gol ale bistrițenilor din prima jumătate a întâlnirii, jucătorul Gloriei ajungând de mai multe ori periculos la finalizare. Două ratări au fost mai mari, la un șut în diagonală pe lângă poartă în minutul 22 și un șut blocat de Pecanha, câteva secunde mai târziu.

 De cealaltă parte, Ovidiu Herea a avut și el două mari șanse de a deschide scorul, dar Emilian Dolha și-a dovedit calitățile ținând poarta închisă, cum a făcut-o și în minutul 44, când a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Grigorie.

A doua repriză a debutat cu o avalanșă de ocazii ale trupei lui Marian Rada. Cea mai mare a fost semnată de Emil Dică, al cărui șut fantastic de la 30 de metri a fost deviat de Dolha suficient ca mingea să lovească bara. Herea și Ioniță au fost și ei foarte aproape de a marca, iar în minutul 58 Mihai Roman a trimis peste poartă din poziție ideală.

Spre finalul întâlnirii, jocul s-a mai liniștit. Bistrițenii nu au mai reușit să reziste fizic și s-au retras în defensivă, în timp ce oaspeții au ales să domolească fazele de atac și să construiască mai calculat. Iar în minutul 83, Ștefan Grigorie a găsit calea spre golul victoriei, după o pasă decisivă de la Emil Dică, mingea fiind trimisă cu capul spre colțul scurt pe lângă Dolha.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More