Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Glumă proastă la 112 terminată cu dosar penal și cercetări pentru act sexual cu un minor

0 314

O minoră de 14 ani și un tânăr de 20 de ani sunt cercetați de către oamenii legii după ce o glumă făcută apelând numărul unic de urgență s-a îndreptat împotriva lor.

Potrivit celor de la IPJ Sălaj, la data de 23 martie, ora 19:15, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată pe strada Fabricii, din municipiul Zalău. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată.

Verificările efectuate de polițiști au dus, marți, 24 martie, la identificarea apelantei. Este vorba despre o adolescentă de 14 ani, din județul Sălaj. Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al prietenului ei, un tânăr de 20 de ani, tot din judeţul Sălaj, cu care are o relaţie de mai mult timp.

De asemenea, la momentul apelului, și-a dat alt nume decât cel real, iar în urmă cu o zi, la 22 martie, a mai sunat nejustificat la 112. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de inducere în eroare a organelor judiciare și act sexual cu minor, dar și pentru administrarea întregului probatoriu.

Totodată, pentru apelarea abuzivă la 112 adolescenta s-a ales cu o amendă în valoare de 500 lei, iar pentru faptul că nu a solicitat eliberarea actului de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 15 ani a fost sancţionată şi cu suma de 40 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More