Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Google Maps îți urmărește fiecare mișcare

0 131

google-maps-track-you

Google nu este prea sigur pentru utilizatori sau cel putin așa reiese din ultimele date publicate de Rupert Murdoch care spune că “NSA privacy invasion bad, but nothing compared to Google.” mai exact “Invadarea intimității de către NSA este rea, dar nu este nimic în comparație cu Google“. Mai mult, pe lângă Google Maps și alte aplicații pot accesa și ele locația noastră și pot colecta date despre aceasta.

Astăzi, Google urmărește locația smartphone-ului și înscrie un punct roșu pe o hartă pentru a marca locația. Tot ce trebuie sa faceți este să vă conectați pe același cont pe care îl utilizați pe smartphone și vă apare înregistrarea locațiilor în care ați fost. Știm cu toții ca indiferent de setările de confidențialitate pe care încercăm să le implementăm, informațiile sunt colectate și stocate.

Google se apără și spune că informațiile colectate de la utilizatori îi ajuta să afișeze reclame cu interes mai mare pentru utilizator.

Toată această problemă cu intimitatea pe internet a fost accentuată de Edward Snowden care a arătat lumii ca NSA colectează orice informație despre utilizator. E bine de știut ca undeva se stochează această informație așa că este bine să avem o grijă mai mare.

 VEZI ISTORICUL LOCAȚIILOR PE UNDE AI UMBLAT AICI!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.