Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Google Maps îți urmărește fiecare mișcare

0 169

google-maps-track-you

Google nu este prea sigur pentru utilizatori sau cel putin așa reiese din ultimele date publicate de Rupert Murdoch care spune că “NSA privacy invasion bad, but nothing compared to Google.” mai exact “Invadarea intimității de către NSA este rea, dar nu este nimic în comparație cu Google“. Mai mult, pe lângă Google Maps și alte aplicații pot accesa și ele locația noastră și pot colecta date despre aceasta.

Astăzi, Google urmărește locația smartphone-ului și înscrie un punct roșu pe o hartă pentru a marca locația. Tot ce trebuie sa faceți este să vă conectați pe același cont pe care îl utilizați pe smartphone și vă apare înregistrarea locațiilor în care ați fost. Știm cu toții ca indiferent de setările de confidențialitate pe care încercăm să le implementăm, informațiile sunt colectate și stocate.

Google se apără și spune că informațiile colectate de la utilizatori îi ajuta să afișeze reclame cu interes mai mare pentru utilizator.

Toată această problemă cu intimitatea pe internet a fost accentuată de Edward Snowden care a arătat lumii ca NSA colectează orice informație despre utilizator. E bine de știut ca undeva se stochează această informație așa că este bine să avem o grijă mai mare.

 VEZI ISTORICUL LOCAȚIILOR PE UNDE AI UMBLAT AICI!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More