Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gospodării inundate în Maramureș după revărsarea râului Mara

0 685

Codurile de avertizare transmise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au intrat în vigoare deja. În Maramureș, râul Mara s-a revărsat, nouă gospodării fiind inundate.

Pompierii sigheteni, împreună cu pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Giulești, acționeză în acest moment în localitatea Berbești, unde 9 gospodării sunt afectate de revărsarea râului Mara, în urma precipitațiilor abundente din ultimele 24 de ore.

De asemenea, militarii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare acționează pentru evacuarea apei din subsolul unei locuințe în localitatea Tulgheș. Până în acest moment nu s-a impus evacuarea nici unei gospodării fiind afectate doar curțile sau subsolurile acestora.

Pompierii militari băimăreni, împreună cu reprezentanți ai primăriei, Poliției Locale și Ambient Urban, au îndepărtat o bucată de stâncă ce punea în pericol participanții la trafic pe DJ 183, în zona Valea Romană. În acest moment, în zonă se circulă pe o singură bandă.

Județul Maramureș se află sub incidența codului portocaliu de ploi de astăzi, 16.12, începând cu ora 00:00 și până la ora 14:00. Pompierii maramureșeni monitorizează situația din teritoriu și sunt gata să intervină atunci când situația o va impune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More