Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gospodării inundate în Maramureș, în urma ploilor torențiale

0 46

Pompierii maramureşeni au intervenit, joi după-amiază, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, pentru evacuarea apei din 15 gospodării care au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore şi a nivelului ridicat al pânzei freatice. Patruzeci de persoane s-au autoevacuat din cele 15 gospodării inundate, judeţul Maramureş fiind sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente, scurgeri de pe versanţi şi vânt puternic. De asemenea, pompierii au salvat o bătrână care se refugiase în podul locuinţei inundate, din cauza nivelului ridicat al apei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, pompierii maramureşeni au intervenit, joi după-amaiză, în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale din zonele afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, caracterizate prin ploi abundente, scurgeri de pe versanţi şi vânt puternic.

Începând cu ora 13:25 şi până la ora 24:00, judeţul Maramureş se afla sub incidenţa avertizării hidrologice cod portocaliu, cu creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic Iza, afluenţi Vişeu, Tisa şi Ruscova.

 Joi seară, pompierii din Sighetu Marmaţiei au intervenit pe strada Făgetului, din municipiu, unde 40 de persoane s-au autoevacuat din cele 15 gospodării inundate în urma precipitaţii însemnate din ultimele ore şi a nivelului ridicat al pânzei freatice.
Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighet au acționat pentru înlăturarea urmărilor provocate de vremea rea cu două motopompe şi o autospecială de intervenţie care dispune de echipamente pentru evacuarea apei.
De asemenea, pe strada Solovan, din Sighetu Marmaţiei, o bătrână a fost salvată de către pompierii sigheteni, care au intervenit cu o barcă şi accesoriile din dotare. La sosirea echipajului de intervenţie, femeia în vârstă de 78 de ani era refugiată în podul casei din cauza nivelului ridicat al apei, mai informează ISU Maramureş.
Conducerea ISU Maramureş a dispus dislocarea unui echipaj cu un autocamion şi cu motopompa de mare capacitate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare care să acţioneze în sprijinul pompierilor din Sighetu Marmaţiei.

În municipiul Sighetu Marmaţiei, pe strada Făgetului, mai multe curţi şi grădini au fost inundate, după ce râul Ronişoara şi-a ieşit din matcă în urma ploilor abundente.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al ISU Maramureş şi prin reprezentanţii Instituţiei Prefectului aflaţi la faţa locului, la nevoie fiind posibilă suplimentarea forţelor şi mijloacelor pentru a înlătura efectele generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1458101907562232.1073741905.839755416063554&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More