Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gospodinele au plecat cu sacii plini de la Ziua Recoltei – FOTO/VIDEO

0 47

O frumoasă zi de octombrie, comercianți fericiți și gospodine aprovizionate, asta a însemnat Ziua Recoltei la Dej. Organizatorii au beneficiat de o splendidă zi de toamnă, în ciuda temperaturilor mai scăzute ca cele obișnuite în această perioadă, iar tarabele pline cu mărfuri s-au golit văzând cu ochii în fața clienților dornici de a-și aproviziona cămările pentru la iarnă.

Ca în fiecare an la Ziua Recoltei, femeile au fost cele care au târguit cele de trebuință. Gospodinele au negociat prețuri, au ales marfa și au umplut sacii sau sacoșele, iar bărbații s-au ocupat cu transportul cumpărăturilor la mașini. A fost un dute-vino continuu încă de dimineață în Piața Bobâlna din Dej, la mare căutare fiind legumele și zarzavaturile, care în scurt timp vor fi transformate în zacuscă sau murături. Bineînțeles, nici fructele n-au scăpat fără să fie cumpărate, acestea luând calea beciurilor sau a borcanelor unde se vor odihni în compot.

În tot acest timp, atât cumpărătorii, cât și vânzătorii de la tarabe, au avut parte de o atmosferă de petrecere, pentru că nu poate fi Ziua Recoltei fără un spectacol folcloric. Unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din zonă au cântat pentru numerosul public adunat în fața scenei amplasată în Piața Bobâlna din Dej. Primarul Costan Morar a fost cel care a deschis ceremoniile, apoi spectacolul a continuat până spre seară.

Chiar dacă unii comercianți au afirmat că se așteptau să vândă mai bine în această zi specială, alții s-au declarat mulțumiți de vânzările făcute. De cealaltă parte, unii dintre clienți au cumpărat mari cantități de fructe, legume și zarzavaturi, spunând că prețurile sunt mai accesibile, în timp ce alții, mai pretențioși, au spus că prețurile sunt aceleași ca în orice altă zi în piața agroalimentară sau magazine, astfel că nu găsesc motiv în a se încărca acum cu multe cumpărături.

După ce și-au terminat cumpărăturile, precupeții au dat năvală la terasele puține și neîncăpătoare, unde au savurat obișnuiții mititei, alături de un pahar de bere sau must, așa cum se cade la o sărbătoare de acest fel.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1245767198819378.1073742316.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More