Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grand Prix Pro Nutrition 2013 – Capitala culturismului a fost pentru câteva zile la Dej

1 227

Grand Prix Pro Nutrition 2013

Dejul a devenit preț de câteva zile capitala culturismului național, un punct de referință pentru cei interesați de acest sport. Iar motorul care a demarat tot acest interes major a fost Grand Prix Pro Nutrition, ajuns la ediția a șasea.

Trecuseră deja doi ani de când Grand Prix Pro Nutrution nu mai fusese ținut la Dej. După o escapadă de o ediție, cea din 2012 ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, cel mai mare concurs de culturism din România s-a întors acasă. Aici la Dej, cei de la Pro Nutrition au pus în scenă o organizare ireproșabilă, iar pe scenă au urcat doar sportivii care s-au antrenat special pentru acest concurs și au fost pregătiți 100% de confruntare.

Grand Prix Pro Nutrition nu este doar un concurs oarecare, nu-i putem spune nici măcar un concurs național sau internațional. Competiția este cu mult peste orice campionat național ținut vreodată în țara noastră, fiind la nivelul unui concurs de nivel european, ori chiar mondial, am putea spune.

Preț de trei zile, Dejul a fost casa culturiștilor, micul oraș de pe Someș fiind luat cu asalt de sute de sportivi, oficiali, susținători. Hotelurile din Dej au avut parte din belșug de clienți, vânzările din magazine au crescut și ele datorită vizitatorilor, dar mai mult decât atât, orașul a prins viață și mai multă faimă în weekend grație oaspeților de seamă.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - juriu

Organizarea concursului de la Dej a început practic încă din ultima zi a ediției precedente, cea de la Cluj-Napoca. Încă de atunci, Vasile Ghenea, cel de al cărui nume se leagă orice ține de Pro Nutrition și organizarea  Grand Prix-ului, și-a conturat deja primele idei despre ediția din acest an. După ce planurile au fost scoase din gânduri și așezate pe hârtie, iar mai apoi puse în practică, organizarea concursului a decurs de la sine. Experiența celor de la Pro Nutrition în organizarea de astfel de evenimente și-a spus cuvântul și, ca la fiecare ediție, și în acest an lucrurile au mers șnur.

Pe ultima sută de metri, înainte de începerea Grand Prix Pro Nutrition 2013, s-au retușat ultimele detalii. Încă de joi au început să sosească la Dej oaspeții de peste hotare, concurenți sau oficiali care n-au vurt să rateze ediția din acest an. Vineri, la Sala Sporturilor din Dej s-a ridicat scena, s-au instalat luminile fără de care un astfel de show nu are cum să fie unul reușit, s-au instalat stand-urile de prezentare de produse și s-a amenajat zona foto. Pe parchetul sălii de sport a fost amenajată zona oficială, unde au luat loc pe durata concursului oficialii dar și invitații speciali ai evenimentului.

Sâmbătă, în prima zi a competiției, cea dedicată concurenților de la categoriile naționale, lumea a început să vină la sală încă din zorii zilei. Iar dimineață, toți sportivii au trecut mai întâi de proba cântarului. Au trecut câteva ore, timp în care s-au pregătit ultimele detalii, iar sportivii au efectuat ultimele retușuri pentru a intra în concurs. Vânzoleala de la sală se întețea cu fiecare oră ce trecea, emoțiile se citeau pe fața organizatorilor, iar spectatorii au început să se adune în tribune.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - public

La ora stabilită, însă, totul era pregătit de start. Mai întâi au urcat pe scenă Vasile Ghenea și primarul Costan Morar, pentru a le ura bun venit tuturor celor prezenți.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - Vasile Ghenea

 

Apoi s-a dat startul concursului, primii care au intrat în focurile competiție fiind juniorii. Aceștia au adat tot ce au avut mai bun în ei pentru a impresiona juriul, iar cei mai buni au coborât de pe scenă cu medaliile, cupele și premiile cuvenite. Seara a venit rândul seniorilor să-și încerce forțele, iar nivelul concursului a început să crească și mai mult. Sportivi din toată țara s-au înfruntat pentru premiile puse în joc, iar concurența a fost una acerbă. Juriul a avut misiunea frumoasă, dar dificilă, în a-i alege pe cei mai buni, dar până la urmă totul a decurs ca la carte.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - concurenti

Nu a observat mai nimeni că unuia dintre sportivi i s-a făcut rău și a fost transportat cu ambulanța la spital din cauza deshidratării. Un astfel de sport cere sacrificii imense, iar în cazul sportivului din Baia Mare pregătirea intensă pentru acest concurs și-a spus cuvântul. De altfel, aproape nimeni nu a știut că un alt sportiv din Brașov a fost implicat într-un accident rutier la intrare în Dej și că n-a mai prins competiția. Aceste întâmplări nu doar că nu umbresc valoarea unui astfel de eveniment, ba chiar i-o sporesc, pentru că arată ardoarea cu care unii își doresc să ia parte la cel mai mare concurs al anului la nivel național.

Imediat ce prima zi a concursului și-a desemnat câștigătorii, toată lumea aștepta cu nerăbdare ziua de duminică. Asta pentru că, a doua zi a Grand Prix Pro Nutrition a fost rezervată categoriilor International și Bikini. Primele categorii care au intrat în concurs au fost cele de 70 și 80 de kilograme. Diferența de valoare a sportivilor față de ziua precedentă s-a văzut nu doar din zona oficială sau din tribune, ci chiar de pe celălalt mal al Someșului. Iar odată încins publicu cu evoluțiile primilor concurenți, atmosfera a devenit incendiară odată cu startul concursului la categoriile Bikini. Temperatura a crescut în sală, pupilele s-au dilatat, iar picurii de transpirație și-au făcut apariția pe la tâmplele spectatorilor, pentru că pe scenă au avut ocazia să urmărească unele dintre cele mai frumoase sportive ale culturismului din țară și străinătate. Văzând că acest moment a prins la public, Vasile Ghenea nu doar că va include și în ediția următoare categoriile Bikini, dar va introduce și categoria Fitness. De abia așteptăm!

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - fitness

Momentul incendiar al fetelor a fost urmat de greii culturismului din acest concurs. Participanții la categoriile 90, 100 și +100 kilograme au smuls ropote de aplauze, așa cum se cuvine în cazul unor campioni. Pentru că Pro Nutrition a adus la Dej numele grele din culturism, campioni mondiali sau europeni la diverse categorii, sportivi care nu aveau cum să nu impresioneze.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - Open International

Din păcate pentru români, dar din fericire pentru faima concursului, premiul cel mare a fost cucerit de un iranian, Ayari Mahdi, cel care cucerise medalia de aur și la categoria 100 kg. Decernarea marelui trofeu și focul de artificii păreau că pun capăt acestui senzațional concurs, însă evenimentul nu s-a oprit aici.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - Vasile Ghenea si castigatorii

Ca la orice show de asemenea anvergură, finalul din sala de competiții continuă la restaurant, pentru că Grand Prix Pro Nutrition nu se putea încheia fără o petrecere pe măsură.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - petrecere2

Toți câștigătorii din concurs, toți oficialii și partenerii acestui mare spectacol sportiv au petrecut alături, unii cu alții, rivalitățile au fost lăsate deoparte, s-au legat noi relații și prietenii, în cadrul unei petreceri de zile mari la care fiecare a mâncat, a băut și mai ales a dansat din plin. Și aici, sufletul petrecerii a fost Vasile Ghenea, dar și delegația venită din Iran în frunte cu marele câștigător.

Grand Prix Pro Nutrition 2013 - petrecere

Alături de angajații Pro Nutrition, toată lumea a ciocnit un pahar de șampanie în cinstea ediției de excepție ce s-a încheiat și în așteptarea Grand Prix Pro Nutrition 2014.

Grand Prix Pro Nutrition – Ziua 1 – Imagini FOTO/VIDEO 

Grand Prix Pro Nutrition 2013 – Ziua 2 – FOTO/VIDEO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. pro nutrition spune

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More