Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Greva continuă la Salina Ocna Dej. Minerii au rămas cu promisiunile neonorate ale Vioricăi Dăncilă

0 750

Peste 100 de persoane continuă și vineri greva declanșată la începutul acestei săptămâni la Salina Ocna Dej. Minerii au așteptat ca promisiunile autorităților să fie respectate, dar au rămas doar cu vorbele aruncate în vânt.

Protestatarii de la Salina Ocna Dej au ajuns în a cincea zi de grevă. Aceștia sunt determinați să nu reia lucrul până când nu le vor fi respectate solicitările.

Greva spontană a fost declanșată luni dimineața, când minerii au refuzat să intre în subteran după ce conducerea societății a decis să nu le mai acorde voucherele de vacanță promise în acest an. Tichetele de vacanță au fost prevăzute în buget și trebuia să ajungă în posesia angajaților Salinei Ocna Dej, însă conducerea centrală a societății le-a anulat.

Potrivit angajaților, în acest an era prevăzută în buget acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 2080 de lei, însă această măsură a fost anulată în urma unei ședințe care a avut loc săptămâna trecută în București. Sindicaliștii spun că au primit promisiuni încă din luna aprilie a acestui an că le vor fi acordate voucherele, însă conducerea societății i-a tot amânat de la o lună la alta, iar apoi au tăiat acordarea tichetelor de vacanță.

Marți, în a doua zi de proteste, reprezentanți ai minerilor au discutat și cu premierul demis, Viorica Dăncilă, care a promis că va lua măsuri pentru rezolvarea situației: „Am discutat cu minerii legat de voucherele de vacanță. Există o nemulțumire justificată, pentru ca noi am prevăzut în bugetul pe anul acesta voucherele de vacanță pentru dânșii, dar în Consiliul de Administrație se pare că au decis ca acestea să nu se mai acorde. Am vorbit cu ministrul Economiei, va avea o discuție astăzi cu conducerea Salrom pentru a debloca această situație”, a spus Viorica Dăncilă, după o discuție purtată cu reprezentanții minerilor la Primăria Dej.

De marți, însă, liniște și pace. Nicio autoritate responsabilă nu a mai luat legătura cu minerii nemulțumiți, care și-au continuat protestul fără însă să fie băgați în seamă de mai marii companiei.

”N-a venit nicio persoană responsabilă să se intereseze de soarta noastră, nimeni nu răspunde la telefon, pe nimeni nu interesează soarta noastră, se ascund în spatele concediilor medicale, nicio autoritate nu ne bagă în seamă. Refuzăm să începem lucrul până când nu se soluționează problema, până nu vine cineva cu o rezolvare a situației. S-au făcut adrese, am vorbit cu Dăncilă când a venit atunci la Dej, aceasta l-a sunat de față cu noi pe Bădălău, ministrul Economiei , care s-a arătat stupefiat de ce se întâmplă. L-a sunat în fața noastră, iar acesta zicea că va avea loc o ședință la Ministerul Economiei, a vorbit să găsească o soluție la problema noastră”, ne-a declarat unul dintre greviști.

Minerii au încercat să găsească o rezolvare și la Prefectura Cluj, dar nici de aici nu au primit semnale pozitive: ”Am sunat și la Prefectura Cluj, îl așteptam pe prefect să vină la noi, să vorbim, dar ni s-a spus că are alte activități pe agenda de lucru și că nu poate veni. Acum așteptăm să vedem dacă vine zilele astea”, mai spune unul dintre protestatari.

”Ei sunt interesați să pornim lucrul și să dăm drumul la producție. Altceva nu-i interesează. Noi suntem hotărâți să continuăm protestul, până când vine cineva cu o soluție pentru rezolvarea situației. Ni s-au promis voucherele de vacanță, au fost prevăzute în buget, apoi le-au tăiat. Sunt drepturile noastre și nu ne oprim din grevă până nu ne primim drepturile”, a declarat un reprezentant al sindicaliștilor aflați în grevă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More