Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Greva foamei: Primarul orașului Ulmeni protestează în fața Ministerului Sănătății

0 148

Primarul oraşului Ulmeni, Lucian Morar, care se află în a patra zi de greva foamei în faţa Ministerul Sănătăţii, încercând prin gestul său să convingă ministerul de deschiderea unei staţii de ambulanţă în localitatea sa, a precizat, joi noaptea, într-o postare pe pagina de Facebook, că va continua protestul până la primirea unui răspuns.

„Sunt în a patra zi de grevă a foamei! Au fost cadrele medicale de la Ambulanţă pentru a-mi verifica nivelul glicemiei, tensiune şi pentru EKG (…) Sunt bine şi sănătos! Starea de spirit şi psihică este una bună! Sunt determinat să merg până la capăt pentru comunitatea mea şi pentru proiectele mele”, a scris Lucian Morar.

Acesta a mai menţionat că, încă din anul 2011, a solicitat Ministerul Sănătăţii deschiderea unei staţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, ca ulterior să afle că administraţia judeţeană pregăteşte deschiderea unei staţii în comuna Ariniş.

„Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media judeţene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înfiinţa o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, în condiţiile în care UAT Ulmeni a început acest demers justificat în anul 2011 şi nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înfiinţarea unei staţii sau substaţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, judeţul Maramureş, începând cu anul 2011”, a precizat Lucian Morar.

Recent, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat într-o vizită efectuată la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare că se are în vederea deschiderea unei staţii de ambulanţă în comuna Ariniş, localitate aflată în nord-estul judeţului. De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a confirmat că se analizează oportunitatea deschiderii unei staţii de ambulanţă în comuna Ariniş, însă nu a precizat momentul în care ar putea deveni operaţională şi dacă există finanţare pentru această investiţie. 

În cea de-a doua zi de protest, Lucian Morar a fost vizitat de senatorul de Maramureș, Severica Covaciu, deputatul Adrian Todoran, dar și de către deputatul de Sălaj, Liviu Balint, fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj. Secretarul de stat Rodica Nassar a ieșit și ea în stradă pentru a vorbi cu primarul Lucian Morar.

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, a intrat în greva foamei luni, 15 aprilie, în fața Ministerului Sănătății. El solicită Ministerului un centru de ambulanță pentru orașul său și arată că se fac demersuri încă din 2011 pentru rezolvarea situației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More