Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă la CFR. 19 trenuri au fost anulate

0 159

Cei care asigură întreținerea trenurilor și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară. Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu. Sunt 1.300 de oameni care protestează.

Cei care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor sunt în grevă pentru că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanță. Există acel protocol conform căreia o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile.

Sindicaliștii din cadrul depourilor CFR au intrat în grevă generală. Aceștia ar fi nemulțumiți pentru că angajații depourilor ar urma să fie transferați către CFR și astfel le-ar fi tăiate salariile.

Cei peste 1300 de oameni care se ocupă de mentenanța locomotivelor au intrat în grevă din cauză că CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu compania la care lucrează.

Sunt afectate trenuri din București, Cluj, Iași, Timișoara, Galați, Ploiești, Satu Mare, Sibiu și Galați.

În 12 depouri sunt proteste.

Contractul dintre CFR Călători și SCRL a expirat pe 31 decembrie anul trecut. CFR Călători a decis să-și înființeze propriile companii de revizie pentru locomotive, iar sindicaliștii SCRL acuză că acest lucru ar duce la falimentul companiei.

Dar, mai mult, întrucât compania de mentenanță pentru locomotive SCRL se află în insolvență, iar angajații sunt înscriși la masa credală, prin faliment oamenii nu ar mai recupera niciun ban, mai acuză sindicaliștii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More