Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă la Leoni Bistrița. Mii de muncitori au reluat protestul – FOTO/VIDEO

0 320

După acțiunea spontană de protest de aseară, când aproape 1.000 de oameni au întrerupt lucrul la cele două fabrici Leoni din Bistrița, părea că greva s-a stins, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Aseară, prefectul judeţului BN, Ovidiu Frenţ, preşedinte al Comisiei de Dialog Social, dădea asigurări că protestul a fost stins și că cei din conducerea societății Leoni au acceptat condițiile muncitorilor pin noul contract colectiv de muncă: ”Ca şi preşedinte al Comisiei de Dialog Social, am fost permanent informat despre stadiul negocierilor dintre sindicate şi conducerea firmei LEONI pentru semnarea noului contract colectiv de muncă. Vreau să vă spun că aceste lucruri se discută de o lună de zile, iar astăzi, în jurul orei 17:00, acest nou contract colectiv de muncă a fost acceptat de CEO-ul  Leoni, aici fiind vorba şi de revendicări de natură salarială. Practic, problemele au intervenit în acest fel pentru că o parte din angajaţi nu au fost informaţi în timp util de faptul că revendicările lor salariale sunt rezolvate. Am primit asigurări că lucrurile au intrat pe un făgaş normal”, a spus Ovidiu Frenţ, citat de Răsunetul.ro.

Citiți și: Grevă la fabricile Leoni din Bistrița. Nemulțumiți de salarii, angajații au declanșat protestul spontan – FOTO/VIDEO

În realitate, însă, nemulțumirile angajaților continuă, iar aceștia s-au adunat în această dimineață din nou pentru a-și striga nemulțumirile. De această dată, câteva mii de oameni s-au alăturat protestului și au ieșit în curtea celor două fabrici pentru a protesta față de salariile mici.

Potrivit angajaților, aceștia au primit pentru ultima lună lucrată salarii de 800-900 de lei, adică doar salariile de bază nete, fără să le fie acordate sporurile și  orele suplimentare sau turele duble.

Muncitorii au făcut publice și noile condiții de salarizare, așa cum au fost ele stabilite prin contractul colectiv de muncă valabil cu începere de la 1 mai 2017.

salarii leoni bistrita

Totuși, angajații nu sunt mulțumiți și au decis să continue greva începută miercuri seara. Atât ieri, cât și azi, reprezentanții companiei și cei ai sindicatului au încercat să ajungă la un numitor comun cu muncitorii, însă aceștia se arată de neînduplecat și spun că nu vor relua programul normal de muncă până când solicitările lor vor fi respectate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More