Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă la Primăria Borșa, după ce mai multe birouri au fost percheziţionate

1 275

Angajaţii Primăriei Borşa, judeţul Maramureş, au intrat în grevă pe o perioadă nederminată, după ce mai multe birouri ale instituţiei au fost percheziţionate la sfârşitul săptămânii trecute.

Reprezentanţii Composesoratului Borşa, însoţiţi de un executor judecătoresc şi de jandarmi, au căutat anumite documente descoperite recent la demolarea unei locuinţe din care reiese că vechiul Composesorat Nobil Borşa ar fi deţinut doar şase mii de hectare de pădure şi nu 17.000 de hectare.

Primăria Borşa a anunţat, marţi, pe pagina de Facebook a instituţiei că angajaţii au intrat în grevă pe o perioadă nedeterminată.

“Personalul Primăriei Borşa rămâne în grevă pe perioadă nedeterminată, fiind imposibil să lucreze în aceste condiţii. Angajaţii au intrat de ieri, 21 mai 2018 în grevă, fiind nemulţumiţi de faptul că nu îşi pot îndeplini atribuţiile de serviciu din cauză că, încă de vineri, mai mulţi membri ai Composesoratului Borşa, însoţiţi de jandarmi şi de un executor judecătoresc au pătruns în clădire, au spart rând pe rând birourile în căutarea unor anumite documente vechi, au fotografiat şi filmat diverse documente, în acestea găsindu-se, probabil, şi date personale ale cetăţenilor, care, prin lege, sunt confidenţiale”, se arată în postarea de pe reţeaua de socializare.

Sursa citată a menţionat că au fost percheziţionate şi birourile primarului şi secretarului oraşului, iar angajaţii vor rămâne în grevă până când nu vor avea convingerea că îşi pot îndeplini atribuţiile de serviciu.

“Sub protecţia unei încuviinţări judecătoreşti, aceştia au intrat forţat în birouri, au spart cu bormaşina încuietorile, folosind generatoare de curent puse în funcţiune de combustibili inflamabili, pe care i-au adus în clădire în recipiente simple, punând în pericol siguranţa personalului care era în incintă. Nu au scăpat neperchiziţionate nici biroul primarului, al secretarului oraşului şi chiar Biblioteca Orăşenească. Până când angajaţii nu vor avea convingerea că îşi pot îndeplini în siguranţă atribuţiile de serviciu, aceştia vor rămâne în grevă. Situaţia din ultimele zile nu este de natură să asigure siguranţa nici lor şi nici cetăţenilor care trec pragul instituţiei”, se mai arată în informarea Primăriei Borşa.

Primarul Sorin Timiş a declarat pentru News.ro, că acţiunea de săptămâna trecută a vizat nişte documente găsite la demolarea unei case care ar arăta că vechiul Composesorat Nobil Borşa ar fi deţinut doar şase mii de hectare de pădure şi nu 17.000 de hectare.

“Membrii Composesoratului, folosind o sentinţă dată de Judecătoria Sighet, au distrus uşile de acces în birourile din primărie căutând documentele vechi pe care le-am găsit în urmă cu câteva săptămâni la demolarea unei construcţii din Borşa. Aceste documente atestă faptul că ei nu au avut niciodată 17.000 de hectare, ci doar doar 6.036 hectare de pădure. În baza acestor documente noi dorim să mergem în instanţă şi să cerem reviziuirea sentinţei de 17.000 de hectare”, a spus edilul.

El a precizat că sentinţa respectivă le dădea dreptul să vizualizeze şi să copieze documentele cuprinse în procesul verbal întocmit de reprezentanţii primăriei la găsirea documentelor, Sorin Timiş spunând că ei au fotografiat şi copiat şi alte documente din computerele primăriei.

Primarul a mai spus că a solicitat Arhivelor Naţionale preluarea documentelor respective şi păstrarea acestora în siguranţă până la finalizarea procesului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sz cs spune

    forte bine greva trimite pe toti acasa pune dupaia toti de la UDMR si facem bine

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More