Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă la Salina Ocna Dej. Minerii refuză să intre în subteran

0 2.624

Aproximativ 100 de persoane, angajați ai Salinei Ocna Dej, au declanșat greva spontană în această dimineață. Minerii refuză să intre în subteran.

Nemulțumirile angajaților Salinei Ocna Dej față de condițiile de muncă, salarizare și sporurile acordate se îndreaptă din nou spre conducerea societății. Aproape 100 de angajați au întrerupt programul normal de lucru în această dimineață, declanșând greva spontană.

Muncitorii din schimbul de noapte au rămas să protesteze în curtea societății. Lor li s-au alăturat cei care trebuia să intre în schimbul de dimineață, aceștia refuzând să mai intre în subteran. La protest participă și angajați din alte schimburi, care au venit de acasă pentru a se alătura greviștilor.

Nemulțumirea principală a minerilor se referă la faptul că nu vor mai primi tichete de vacanță, însă condițiile grele de muncă, salarizarea și sporurile acordate se află și ele pe lista de nemulțumiri a angajaților.

Liderii de sindicat, alături de sindicaliști și alți reprezentanți ai angajaților poartă discuții cu conducerea Salinei pentru rezolvarea situației. Până nu le sunt satisfăcute cererile și îndeplinite doleanțele, angajații spun că nu vor relua lucrul.

Astfel, exploatarea sării din subteran este oprită, dar și livrarea mărfurilor spre firmele care așteaptă deja la poartă pentru încărcarea camioanelor, mai ales cu sare pentru drumuri, este în acest moment blocată.

Potrivit angajaților, în acest an era prevăzută în buget acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 2080 de lei, însă această măsură a fost anulată în urma unei ședințe care a avut loc săptămâna trecută în București. Sindicaliștii spun că au primit promisiuni încă din luna aprilie a acestui an că le vor fi acordate voucherele, însă conducerea societății i-a tot amânat de la o lună la alta, iar apoi au tăiat acordarea tichetelor de vacanță.

Muncitorii spun că nu vor intra în subteran până când nu vor primi voucherele promise.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More