Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Vrem salarii!” – Grevă spontană la Fujikura Dej

4 724

someseanul-fujikura dej

Nemulțumiți fiind de salariile primite, aproape 300 de muncitori ai fabricii Fujikura, din Parcul Industrial Dej, au întrerupt munca și au ieșit în curtea fabricii pentru a protesta și față de condițiile de muncă.

După ce și-au spus nemulțumirile în fața directorului Fujikura Automotive, muncitorii s-au întors în fabrică, însă doar o parte au reluat lucrul. Conform surselor Someșeanul.ro, doar câteva zeci de angajați ai Fujikura au reluat munca, restul așteptând un răspuns al conducerii fabricii referitor la doleanțele lor.

Tot azi, la Primăria Dej, cei de la Fujikura au așteptat doritori de angajare în fabrica din Dej, însă la interviurile de angajare nu s-au prezentat decât o mână de oameni. Fujikura a anunțat recent că vrea să-și extindă capacitatea de producție și să angajeze până la finalul acestui an încă 800 de persoane.

Însă vestea salariilor proaste și ale condițiilor de muncă grele s-a răspândit cu repeziciune printre dejeni și locuitorii din zonă, astfel că acum nimeni nu se mai înghesuie să lucreze la Fujikura.

”Noi vrem ca în cel mult două luni și jumătate să angajam cel puțin 500 de persoane. De aceea am cerut să discutăm cu angajații ca să ne ajute să recrutăm personal. Cu această ocazie, angajații au profitat de moment pentru a ne transmite situațiile neplăcute în care se găsesc”, a declarat Mike Câmpan, directorul Fujikura Automotive. Acesta a promis că în cel mai scurt timp va găsi soluții pentru a răspunde doleanțelor angajaților în ceea ce privește condițiile de muncă, transportul personalului sau sala de mese.

Directorul fabricii a anunțat angajații că vor beneficia și de niște prime în cazul în care ajută compania în campania de recrutare de personal.

În acest moment, oferta de angajare a fabricii Fujikura Dej cuprinde posturi de muncitori necalificați care vor beneficia de un salariu de încadrare de 850 de lei. La acesta se adaugă sporurile de noapte, tichetele de masă și o primă de prezență la muncă de 45 de lei (dacă muncitorul nu absentează în luna respectivă).

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Seby spune

  Da mai jurnalistilor dar voi nu stiti ca 850 + 45 lei TOATE BRUT nu te incalzesc cu nimic!
  Noi luam 610…630 RON IN MANA ceea ce inseamna chiar la limita SUBEXISTENTEI!
  Poate sa fie salariul si de 150000000000 de euro pe hartie, daca in mana iei maxim 150€!
  Ce nu intelegeti ca am ajuns sclavi in propria noastra tara cu multinationale straine?

  1. aldea marius spune

   Da ai dreptate

   1. Vasile spune

    Stimati oameni…..ATENTIE la diferenta intre salariul BRUT si cel NET!!!!!
    Nenoricitii inca spera sa ne prosteasca afisand si fluturand infata noastra cifre de gen 850,1000 chiar…dar astea nu le veti vedea niciodata!!!
    In ziua de salar veti sta in fata bancomatului si veti lua rusinoasa suma de poate nici 600…630 RON.
    Chiar asa de ieftin ne vindem ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More