Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă spontană la oficiile poștale

0 50

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După ce luni peste 1500 de angajați ai oficiilor poștale din București au întrerupt lucrul în semn de protest față de conducerea Companiei Naționale Poșta Română, azi și cei din Cluj au declanșat greva spontană.

Angajații oficiului poștal 1 din Cluj-Napoca au ieșit dimineață în stradă pentru a protesta, iar poștașii și oficianții de la oficiile 3 și 13 au declanșat și ei greva spontană. Greva spontană a fost declanșată marți dimineața la 15 oficii poștale din județul Cluj.

Angajații sunt nemulțumiți de decizia Companiei Naționale Poșta Română de a reduce programul de lucru pentru toți salariații și de a impune un număr de zile neplătite în fiecare lună.

„La nivelul Clujului sunt 400 de oficianţi, toţi vor intra în grevă. Urmează să primească actele adiţionale şi alţii şi, odată ce le primesc, vor intra în grevă. Nu putem accepta reducerea orelor de muncă şi a salariilor”, a declarat Mirela Plopeanu, conform citynews.ro.

Greva spontană s-a declanșat și la oficiile poștale din Dej, Gherla, dar și în Baia Mare. Poștașii din Bistrița au anunțat că nu vor fi solidari cu colegii lor din București și din celelalte județe și că vor continua normal lucrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More