Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grevă spontană la Poșta Română. Sute de angajați au întrerupt activitatea

0 97

Câteva zeci de angajaţi din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit din cadrul Poştei Române Cluj au întrerupt spontan activitatea miercuri seara, nemulţumiţi că nu li s-a aprobat majorarea salariilor cu 200 de lei net, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindicatului Poştei Cluj, Carol Sinka, a declarat, joi dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că alte nemulţumiri care au dus la protest se referă la condiţiile de muncă şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate.

„Angajaţii din schimbul de noapte au întrerupt spontan activitatea, miercuri seara, la ora 23. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care au decurs negocierile purtate miercuri la Bucureşti de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. Angajaţii nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net şi am primit 100 lei brut, în condiţiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulţumiri se referă la condiţiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenţei se face manual, şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea”, a spus Sinka.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca şi aproximativ 100 de factori poştali de la Oficiul Poştal de Distribuire (OPD) de la Gara Cluj-Napoca să nu iasă în cursă.

Oficiul Poștal 1 Dej, în grevă

Și la Dej angajații Oficiului Poștal nr.1 au întrerupt activitatea și au ieșit în fața clădirii în semn de protest, alăturându-se astfel colegilor lor din toată țara care au declanșat greva generală. Poștașii dejeni sunt nemulțumiți de faptul că negocierile cu conducerea Poștei Române au eșuat și solicită majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Grevă la Oficiile Poștale din țară

În această dimineață și angajații Oficiilor Poștale din restul țării au întrerupt activitatea, declanșând o grevă generală. În Maramureș, sunt închise oficiile poștale din Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus.

”Am avut o întâlnire ieri cu Consiliul de Administrație al Companiei și cu conducerea companiei, am intrat și în negociere, din păcate nu sunt de acord să majoreze salariile, să se apropie de solicitarea noastră. Ei ar vrea să dea o medie de 100 de lei brut, care ar putea fi împărțită cu sume între 50 de lei și 130 lei. Cei mai mulți ar primi între 50 și 70 de lei, cei mai puțini ar primi între 100 și 130 de lei. Aceste modificări salariale s-ar aplica doar la 18 000 din cei 24 000 de salariați ai Poștei Române, deci nu la toată lumea.  Noi ne-am menținut solicitarea pentru suma de 200 de lei, dar pentru a avea o deschidere la negociere am zis să mergem pe o variantă de 143 de lei brut, cae ar fi însemnat 100 de lei net la toată lumea, mai puțin cei din centralul companiei și personalul Tesa, care au salarii mai mari, peste 3000 de lei.N-au fost de acord, motivat de situația economică a companiei care este proastă, că n-au temei legal să accepte așa o majorare.

Astăzi am înțeles că s-a oprit lucrul, în mod spontan la mai multe oficii poștale. În Maramureș nu lucrează poștașii la Sighet, Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa. Nu am semnale încă din mediul rural. Noi în continuare vom face ceea ce ne cer salariații. Vom vedea ce efecte vor avea aceste acțiuni. Oameni ăștia nu se opresc de prea mult bine. Au salarii foarte mici, nu se plătesc orele suplimentare, au condiții de muncă foarte proaste” a declarat pentru maramedia.ro, Marcel Giurge, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More