Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Grevă spontană a muncitorilor de la fabricile Fujikura din Dej – FOTO/VIDEO

0 165

Câteva sute de muncitori ai fabricilor Fujikura din Dej au întrerupt în această dimineață programul de muncă, în cadrul unui protest spontan față de o decizie a conducerii producătorului de cablaje japonez cu privire la acordarea celui de-al 13-lea salariu.

Producția a fost oprită dimineață la toate cele trei unități de producție din cadrul Parcului Industrial Sud din Dej, muncitorii protestând în curtea uneia dintre fabrici.

Angajații sunt nemulțumiți de o decizie a conducerii privind acordarea celui de-al 13 salariu, prevăzut în contractul individual de muncă.

”Conducerea ne-a anunțat ieri că al 13-lea salariu va fi acordat în funcție de zilele de concediu medical pe care le-am avut. Au spus că dacă am avut 5 zile de concediu medical în acest an, vom primi al 13-lea salariu diminuat cu 30%, iar cei care au avut mai multe zile de concediu medical nu vor mai primi deloc bonificația. Asta deși este prevăzut în contract că vom primi al 13-lea salariu fără nicio condiție. Doar cei care nu au avut deloc concediu medical, sau au avut mai puțin de 5 zile, în acest an vor primi salariul al 13-lea întreg”, a declarat pentru Someșeanul.ro unul dintre protestatari.

Protestatarii spun că nu vor relua programul normal de muncă și producția decât după ce vor primi asigurări din partea conducerii că vor primi toți al 13-lea salariu fără condiționări.

Pentru video click pe poza de mai sus.

Primarul Costan Morar: Sper într-o poziţie în favoarea muncitorilor, din partea conducerii Fujikura

„Angajaţi de la fabrica Fujikura din Dej au protestat în această dimineaţă, oprind producţia, nemulţumiţi fiind de condiţiile de acordare a celui de al 13-lea salariu.
Din discuţiile purtate am aflat că li s-a transmis faptul că doar cei care au mai puţin de 5 zile de concediu medical în acest an vor primi al 13-lea salariu întreg, cei care au între 5 şi 20 de zile de concediu medical vor primi 30% , iar cei cu peste 20 de zile concediu medical, nu îşi vor primi deloc al 13-lea salariu.
Consider că este o nedreptate, deoarece nu aleg oamenii să se îmbolnăvească astfel încât să intre în concediu medical. Acest lucru l-am transmis şi în cadrul discuţiilor purtate azi în fabrică, cu reprezentanţi ai fabricii.
Sper într-o poziţie corectă a conducerii faţă de muncitori, mai ales că se apropie finalul anului pe parcursul căruia au muncit”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More