Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gripa loveşte mortal. O femeie din Bistriţa a murit

0 49

O femeie în vârstă de 55 de ani din Bistriţa-Năsăud a murit în 9 ianuarie după ce a fost internată cu bronhopneumonie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Femeia s-a vaccinat la începutul lunii decembrie. Analizele efectuate la Institutul Cantacuzino au arătat că femeia era infectată cu virusul gripal de tip A, subtip H1.

„Unicul deces raportat de Sistemul de supraveghere de tip sentinelă a infecţiilor respiratorii acute severe a fost înregistrat la un adult tânar, obez, la care a fost detectat coronavirus 229 E. Diagnosticul la internare a fost de bronhopneumonie. Diagnosticul de deces a fost de şoc septic”, au spus specialiştii.

Femeia s-a prezentat în 1 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu febră 38,7, frisoane, tuse neproductivă, durere toracică. Medicii de la UPU au consemnat că debutul bolii ar fi avut loc cu trei zile înainte, respectiv în 29 decembrie 2012.

Chiar dacă femeia a murit în 9 ianuarie, cauza decesului a fost aflată abia o săptămână mai târziu, după ce au fost finalizate analizele la Institutul Cantacuzino.

Femeia suferea de mai multe boli, respectiv obezitate, dislepidemie, hipertensiune medie şi astm bronşic. Specialiştii cred că organismul acesteia, deşi vaccinat cu 26 de zile înainte de debutul bolii, nu a reuşit să capete imunitatea necesară.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More