Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gripa mortală. Cinci decese cauzate de virus în județul Cluj

1 3.768

Numărul persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de gripă a ajuns la cinci, doar în județul Cluj, la nivel național numărul deceselor ajungând la 90.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, vineri, că numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 90, fiind confirmate încă două cazuri.

În județul Cluj, potrivit statisticii INSP, s-au înregistrat în total 31 de cazuri de gripă. Dintre acestea, 22 de cazuri au fost de gripă B, 7 cazuri de gripă A nesubtipate, și câte un caz de gripă A subtip H1 și gripă A subtip H3.

Din totalul de 31 de cazuri de gripă confirmate de la începutul sezonului în județul Cluj, cinci cazuri s-au soldat cu decesul pacienților.

În județul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat un singur caz de gripă de tip B, în Maramureș câte două cazuri de gripă A subtip H1 și gripă B, fiind înregistrat și un deces, iar în județul Sălaj au fost înregistrate în total 7 cazuri, dintre care un deces.

Citiți și:

Gripa mortală a făcut o victimă și la Dej. O femeie a murit aseară la spital

Potrivit INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, respectiv gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii, a fost de 141.069, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.452) şi cu 4.5% mai faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (134.922).

S-au înregistrat la nivel naţional 1.529 cazuri de gripă, faţă de 78 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1.727 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Totodată, s-au înregistrat 44 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe, cu nouă mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 36 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Până pe 4 martie 2018, au fost vaccinate antigripal 988.817 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Catering spune

    Motiv de îngrijorare e yye
    Ne pare tie e. Asistenta jem
    Vjeiy
    Ieitrd. Via a

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More