Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grup infracțional specializat în trafic de droguri destructurat în urma unor percheziții

0 367

Un număr de 32 de percheziții domiciliare au fost făcute azi pe raza mai multor județe printre care și Clujul. Ținta a fost un grup infracțional organizat, specializat în trafic cu droguri. Produsele ar fi pornit spre comercializare din Cluj-Napoca.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  au efectuat azi un număr de 32 percheziţii domiciliare pe raza județelor Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Gorj, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operaţiuni cu „produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Conform procurorilor există bănuială că în anul 2018, trei persoane au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul „săvârşirii infracţiunii de efectuare, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârşirea în mod repetat a infracţiunii de efectuare, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza judeţului Gorj”.

De fapt, membrii acestui grup, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantităţi de produse considerate a fi droguri, de la doi suspecţi din municipiul Cluj-Napoca, persoane care ulterior au aderat şi sprijinit grupul infracţional organizat mai sus menţionat. Produsele obținute de la aceștia erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăţi comerciale. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relaţia cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita descoperirea activităţii infracţionale şi identificarea acesteia de către organele de urmărire penală.

Coletele erau preluate de membrii grupului infracţional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracţională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparţinând acestora, cât şi unor persoane interpuse. După ridicarea coletelor, drogurile erau porţionate şi ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza judeţului Gorj.

Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat produse de acest gen prin intermediul şi către persoane din judeţele Mureş, Sibiu, Vâlcea, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin. Procurorii au pus așadar în aplicare un număr de 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- B.T. Gorj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More