Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grupare infracțională de hoți din locuințe, destructurată de polițiștii clujeni – FOTO/VIDEO

0 37

actiune trupe speciale mascati cluj

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au reuşit destructurarea unui grup infracţional, specializat în furturi din locuinţe.

Poliţiştii clujeni au reuşit destructurarea unui grup infracţional, format din 5 persoane, specializat în comiterea de furturi din locuinţe, prin folosirea unor calităţi mincinoase (angajaţi ai regiei de apă/gaz).

Doi dintre cei bănuiţi au fost depistaţi de poliţişti la data de 2 februarie. Astfel, la acea dată, în jurul orei 14:00, doi bărbaţi de 37 şi 39 de ani, din Cluj, au fost opriţi de către poliţişti, în trafic, pe raza localităţii Gilău, imediat după comiterea unui furt din locuinţă.

Cei doi, ar fi pătruns într-o locuinţă din Cluj-Napoca, folosindu-se de calităţi false. În acest context, ar fi profitat de neatenţia părţii vătămate şi ar fi sustras circa 6.000 de lei, sumă găsită asupra lor la momentul depistării.

În urma probatoriului administrat, unul dintre cei identificaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, stabilindu-se că ar mai fi comis fapte de acest gen.

Alte trei persoane, care ar face parte din grupul infracţional specializat în furturi din locuinţe, au fost depistate ieri, 11 februarie a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca. Au fost identificaţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, din judeţul Cluj.

În privinţa acestora, poliţiştii au stabilit că, la data de 11 februarie a.c., folosindu-se de calităţi mincinoase, ar fi comis un furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Alba Iulia.

Astfel, în jurul orei 18:30, autoturismul cu care se deplasau cei bănuiţi de comiterea infracţiunii, a fost interceptat şi blocat în trafic, pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca. Întrucât persoanele din autoturism nu au colaborat la solicitarea poliţiştilor, refuzând să deschidă portierele ori să coboare din autoturism, s-a intervenit în forţă.

Cei trei bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie. Ulterior, au fost predaţi poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Alba, pentru continuarea cercetărilor.

CITIȚI ȘI: Infractori puși la pământ de mascați pe Calea Turzii din Cluj-Napoca – FOTO

Asupra acestora, şi în autoturism, au fost găsite bunuri (circa 2.000 de lei, portmonee, telefoane mobile, laptop, etc.) a căror provenienţă urmează a fi clarificată, întrucât există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din activităţi ilicite.

La depistarea celor trei au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More