Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grupare infracțională de înșelăciune și șantaj destructurată la Cluj

0 118

perchezitii politisti bani

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Cluj, au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune şi şantaj.

La data de 25 august, poliţişti de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au destructurat, prin prindere în flagrant, o grupare infracţională, specializată în comiterea de infracţiuni de şantaj şi înşelăciune.

Cu ocazia flagrantului organizat pe raza municipiului Cluj-Napoca, asupra membrilor grupării au fost găsiţi 3.700 de euro şi peste 2.500 de lei, dintre care 2.000 de lei marcaţi, bani care ar proveni din comiterea de infracţiuni.

Din cercetări, a rezultat că membrii grupării, 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani, din judeţele Cluj şi Harghita, se angajau în efectuarea unor lucrări de înlocuire a jgheaburilor şi ţiglelor de pe acoperişurile imobilelor, solicitând persoanelor vătămate o sumă modică.

La finalizarea lucrării, prin ameninţări repetate cu acte de violenţă, bărbaţii în cauză exercitau presiuni asupra persoanelor vătămate şi familiilor acestora, pentru a le remite alte sume de bani.

Până în prezent, în sarcina membrilor grupării s-au reţinut două acte distincte de şantaj şi înşelăciune, fapte comise în luna august, pe raza municipiului Cluj-Napoca, asupra a două persoane vătămate.

Faţă de cei trei bărbaţi s-a dispus continuarea urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunilor de ,,şantaj” şi „înşelăciune”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Toţi membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări în vederea probării întregii activităţi infracţionale a grupării.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More