Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Grupare infracțională destructurată. Acționa în Cluj, Sălaj, Maramureș și alte județe

4 83

perchezitii-diicot-bcco-infractiuni-informatice

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj au efectuat în data de 20.01.2014 un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, structurată pe mai multe paliere, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2008, au achiziţionat diferite produse, în cantităţi foarte mari, (materiale de construcţie, îngrăşăminte chimice, calculatoare, laptopuri, sisteme tip DVD, camere video, etc.) de la mai multe depozite de pe raza judeţelor Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureş, Braşov, Prahova, pe care le-au plătit cu file CEC sau Bilete la Ordin fără a avea acoperirea necesară.

Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării altor membrii ai acestui grup infracţional, care deţineau depozite şi care le comercializau pe piaţa neagră la un preţ de aprox. 50% din valoarea reală a acestor bunuri.

S-a stabilit faptul că, societăţile folosite de către membrii grupării nu au desfăşurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înfiinţate sau preluate doar în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat până în prezent este de 600.000 euro, fiind identificate 50 de părţi vătămate.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente contabile, peste 40.000 euro, ştampile ale unor societăţi comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare şi instrumente de plată.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Sălaj au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 9 persoane, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, au solicitat arestarea preventivă, în lipsă, pentru două persoane care s-au sustras urmăririi penale şi au dispus alte măsuri preventive faţă de 2 persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More