Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grupări specializate în contrabandă din Bistrița-Năsăud și Maramureș, destructurate de DIICOT – FOTO

0 298

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, evaziune fiscală, deținerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș, au activat două grupări specializate în activități de contrabandă ce au cauzat un prejudiciu bugetului de stat estimat la aproximativ 616.000 lei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2013, membrii celor două grupări ar fi introdus ilegal peste 1.120.000 de țigarete de contrabandă, din Ucraina, pe teritoriul României, prin zona de frontieră montană din proximitatea localității Crasna Vișeului, țigarete pe care, mai apoi, le-au comercializat pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj. O parte dintre acestea, respectiv 320.000 țigarete au fost capturate în cadrul activităților investigative desfășurate.

Totodată, s-a reținut mai faptul că, liderul grupării a disimulat proveniența sumelor de bani obținute din contrabanda cu țigări prin introducerea acestora în circuitul financiar al societății pe care o administrează și nu ar fi înregistrat în totalitate veniturile realizate din vânzarea unor mărfuri.

La data de 13.11.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate o armă letală mixtă cu destinația vânătoare, aflată în circuitul ilegal și care ar proveni din acte de contrabandă, 4 cartușe cu glonț, deținute ilegal, 32,4 kg carne vânat despre care există suspiciuni că ar proveni dintr-o acțiune de braconaj, un autoturism de teren care a fost utilizat la braconaj și cantitatea de 570 litri alcool, deținut în afară unui antrepozit fiscal autorizat. Totodată, au mai fost indisponibilizate: cantitatea de 180 litri deșeuri de substanțe periculoase care trebuiau eliminate de deținător, 57 telefoane mobile, 16 cartele SIM, 3 stații de emisie-recepție, precum și sume de 9363 lei, 12.880 euro, 420 lire sterline și 2000 dolari.

În cursul zilei de astăzi, un inculpat va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More