Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grupul ”OLPRETUL” al Școlii Gimnaziale Bobâlna, pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca

0 116

Elevii Școlii Gimnaziale Bobâlna, care fac parte din grupul folcloric ”Olpretul”, au fost singurii din zona Dejului care au urcat pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, la spectacolul dedicat Zilei Naționale a României.

Alături de alți elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia” din Cluj-Napoca, Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduța” și Corul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, elevii din Bobâlna au transmis o parte din tradițiile locurilor în care s-au născut și au crescut.

De localitatea Bobâlna am auzit încă din vremuri de restrişte, când ţăranii ”s-o suit pă dealu mare/cu furci și topoare-n spate/să ceară la domni dreptate’’, dar şi din vremurile de glorie, când Alexandru Vaida-Voevod, un mare patriot, a ajuns prim ministru, iar apoi ministru de externe al României.

Purtând numele apei care udă pământul Bobâlnei, grupul ”OLPRETUL” al Școlii Gimnaziale Bobâlna, coordonat de profesoarele Adina Vescan și Gabriela Molnar și directorul Alina-Flavia Samsudean, aduce o fărâmă din bogăţia tradiţiilor locale pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, în cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, intitulat ”Copiii sărbătoresc Marea Unire”, eveniment ajuns la a treia ediție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More