Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Gunoaie în albia râului Râșca Mare. Se caută vinovații

1 261

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au descoperit aproximativ 50 de metri cubi de deşeuri în albia râului Râşca Mare.

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au identificat un depozit neautorizat de deşeuri de mari dimensiuni în albia majoră a râului Râşca Mare, afluent al râului Someşul Rece, pe raza teritorial-administrativă a comunei Gilău din judeţul Cluj.

Deşeurile, în cantitate de circa 50 de metri cubi, de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi, erau răspândite pe o lungime de aproximativ 50 de metri„, se arată într-un comunicat trimis joi de ABA Someş-Tisa, transmit cei de la Agerpres.

Inspectorii noştri au dispus imediat administratorului, adică Ocolului Silvic Someşul Rece din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Direcţia Silvică Cluj să îndepărteze de urgenţă depozitul de deşeuri.

Alături de angajaţii Ocolului Silvic Someşul Rece, au venit şi cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. După aproape 10 zile, au curăţat albia râului de gunoaie. Totodată, inspectorii noştri au informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care aruncaseră gunoaie în cursul de apă, se mai arată în comunicat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Monitorizarea si amendarea celor care arunca gunoaie cu suma de 20000 lei , doar asa se pot educa romanii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More