Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu dă dreptate liberalilor: ”Codul Fiscal este inaplicabil”

1 59

mugur isarescu

Contrele dintre PSD și PNL din ultimele zile, atât la nivel național, cât și la nivel local la Dej, pe tema noului Cod Fiscal, retrimis spre rediscutare în Parlament de către președintele Klaus Iohannis, sunt tranșate de către guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Acesta susține că pachetul de reduceri de taxe și de impozite prevăzute de proiectul de Cod Fiscal este inaplicabil din punct de vedere economic și financiar, iar retrimiterea actului normativ în Parlament de către președintele României este un lucru înțelept, lucru susținut și de către liberalii dejeni printr-un comunicat de presă.

„Pachetul de reduceri de taxe și impozite, din punct de vedere economic și financiar, este inaplicabil. (…) Trimiterea spre Parlament a Codului Fiscal spre examinare este un lucru înțelept. Este un proces legal în desfășurare, este un drept al președintelui și mai este ceva… Faptul că instituțiile statului român reacționează chiar la o aprobare de 100% în Parlament. Există instituții ale statului care reacționează, ca și Consiliul Fiscal, ca și Banca Națională. (…) Și decizia premierului de a convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului este una înțeleaptă”, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naționale a României, în cadrul unei conferințe de specialitate.

În opinia lui Mugur Isărescu, Codul Fiscal conține și măsuri bune pentru economie, însă impactul bugetar de 2,3% din PIB pe care îl presupune aplicarea sa de la 1 ianuarie 2016 va produce deraieri importante ale economiei românești. El a precizat că nu a luat în calcul și majorările de salarii anunțate pentru sectorul bugetar, care ar mai aduce un impact de 1,3% din PIB.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan Mihut spune

    Ceea ce spune Guvernatorul despre Codul Fiscal,cere,din partea guvernantilor si a
    Parlamentului,reflectie,cumpatare si o analiza de profunzime pentru un motiv simplu :
    este in joc economia unei tari si,pe cale de consecinta,viata cetatenilor sai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More