Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Guvernul acoperă 75% din șomajul tehnic, pune 5 miliarde de lei la dispoziția IMM-urilor

0 640

Pandemia provocată de Coronavirus a obligat Guvernul să ia decizii de urgență pentru a proteja mediul economic al țării.

În actualul context al pandemiei provocate de Coronavirus, premierul Ludovic Orban a anunțat măsurile adoptate de executiv pentru a ține în frâu economia țării.

Astfel, Guvernul va asigura, până în 75%, plata șomajului tehnic pentru angajații companiilor care își închid activitatea. La dispoziția IMM-urilor vor fi puse 5 miliarde de lei, credite garantate de stat pentru investiții și capital de lucru. Dobânda acestor credite va fi subvenționată. De asemenea, guvernul a decis să ramburseze TVA până în limita sumei de 9 miliarde de lei.

Nu în ultimul rând, Guvernul a majorat bugetele ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne. Bugetul Sănătății a fost majorat cu 42 de milioane de lei pentru susținerea centrelor de carantină.

Bugetul MAI a fost de asemenea majorat cu o sumă de 100 de milioane pentru a putea susține activitea ministerului și pentru a asigura sumele pentru achizițiile necesare pentru protejarea diferitelor structuri, a declarat premierul Ludovic Orban.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More