Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul Dacian Cioloș a fost validat de Parlament

0 41

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a primit marți votul de învestitură în Parlament. S-au înregistrat 389 de voturi pentru, 115 împotrivă, iar 2 voturi au fost anulate.

Secretarul Camerei Deputaților Ionel Palăr a declarat că au fost prezenți la învestirea Cabinetului Cioloș 509 deputați și senatori din totalul de 547, iar numărul total de voturi exprimate a fost 506.

”Numărul de voturi anulate — 2. Din cele 504 voturi valabil exprimate, voturi pentru acordarea încrederii Guvernului — 389, voturi contra — 115. Potrivit prevederilor Constituției, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor, adică minimum 274 de voturi ‘pentru’. Se constată că este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituție pentru ca Parlamentul României să acorde încrederea Guvernului, programului și listei Guvernului prezentate de Dacian Cioloș, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru”, a spus Ionel Palăr, de la tribuna Parlamentului.

După anunțarea rezultatului, premierul desemnat Dacian Cioloș a transmis un mesaj parlamentarilor. „Consider prin acest vot că ați înțeles și ați acceptat ceea ce ne-am propus să facem, că ați acceptat deschiderea pe care am oferit-o pentru a face în așa fel încât această legitimitate pe care Parlamentul ales al României a transferat-o acestui Guvern de tehnocrați să se transforme în eficiență și în rezultate bune, care să redea încrederea cetățenilor români că actul guvernamental este pentru români și că acest lucru ne poate ajuta să recâștigăm încrederea în noi și să mergem mai departe”, a afirmat Cioloș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More