Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul intenționează să majoreze prețul biletelor de tren

0 50

gara tren

Potrivit unei scrisori de intenție trimisă de Guvern Fondului Monetar Internațional, Executivul intenționează să majoreze bilete de tren din septembrie 2013.

„Intenționăm de asemenea să închiriem încă 1.500 de km de șine de cale ferată inoperabile, să majorăm tarifele de transport pasageri în septembrie 2013 și să modificăm din nou formula de calcul a OSP (obligațiile de servicii publice, n.r.) pentru a da, începând din luna ianuarie 2014, o pondere mai mare kilometrilor tren-pasageri parcurși”, se arată în documentul Guvernului, citat de Hotnews.ro.

O modificare a biletelor a fost operată la începutul acestui an, atunci când CFR Călători a modificat tarifele pe distanțe scurte și medii, precum și pentru trenurile directe care parcurg o distanță mai mare de 400 de km.

Astfel, biletele pentru trenurile care circulă pe o distantță scurtă și medie s-au ieftinit cu până la 28,5%, începând cu 1 martie, asta în timp ce biletele pentru trenurile directe, care parcurg o distanță mai mare de 400 de km, s-au scumpit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More