Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Guvernul Orban a fost demis

0 261

Guvernul Orban a fost demis în urma moțiunii de cenzură. Unul dintre efecte este faptul că primarii vor fi aleși astfel într-un singur tur.

Potrivit RFI dar și alte surse media Guvernul Orban a fost demis astăzi în urma moțiunii de cenzură. Ludovic Orban a declarat astfel că:

”Un Parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit, parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația și interesele României, a decis astăzi prin moțiune de cenzură căderea Guvernului pe care îl conduc. Așa cum am spus înainte de moțiune, Guvernul cade în picioare”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat și el faptul că:

”Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de către preşedintele României, o să am o discuţie şi cu domnul Victor Ponta, să avem propunere comună pentru Cotroceni, nu vom avea această problemă de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză”.

Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis, în urma adoptării moțiunii de cenzură. Au fost 261 de voturi pentru moțiune și 139 împotrivă. Era nevoie de 233 de voturi pentru trecerea moțiunii.

Dezbaterile propriu-zise au durat aproximativ două ore și jumătate și au fost pline de acuzații între PNL și PSD.

Premierul Orban a avut un discurs extrem de vehement, ridicând tonul de multe ori la adresa parlamentarilor social-democrați.

Odată moțiunea de cenzură adoptată și Guvernul Orban demis, primarii vor fi aleși tot într-un singur tur, ca până acum, întrucât recenta asumare a răspunderii Executivului pe alegerile în două tururi nu mai are practic obiect.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More