Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul pregăteşte OUG pentru vaccinarea sau testarea personalului din instituţii publice şi plafonarea prețului la gaze şi energie electrică

0 139

Angajații din instituții publice de asistență socială ar putea fi obligați să se vaccineze sau să prezinte un test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală.

Totodată, Guvernul ia în calcul şi plafonarea preţului la gaze şi energie electrică.

Vaccinare sau testare obligatorie pentru personalul din instituții publice

„Am avut astăzi în ședința de guvern două ordonanțe în primă lectură, despre care vom discuta în perioada următoare. În primul rând, am discutat despre proiectul de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală. Acesta este un proiect de ordonanță în primă lectură. A doua OUG compensarea preţurilor la energie şi gaze. Am mandatat Ministerele Muncii, de Finanţe şi Energie să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată OUG şi pentru clienţi non casnici, mai ales IMM-uri. Ministerul Muncii e implicat pentru că e vorba de consumatorul casnic. Şi tot în şedinţa de Guvern de azi am discutat de plafonarea preţului la gaze. Sunt mai multe variante la care ne gândim. Căutam cele mai bune soluţii”, a declarat prim-ministrul, miercuri, la Palatul Victoria.

Despre plafonarea preţului la gaze

Plafonarea preţului gazului: Aici este o discuție, am început să ne uitmăm la soluţii, avem soluţii pentru compensare. Soluţiile le avem, avem 90%, reforma cea mai simplă. În ceea ce priveşte plafonarea la gaze, pentru mine este important să nu distorsionăm piaţa, motivaţia pentru companii dispare. Dar trebuie să recunoaştem că există o situaţie specială care are măsuri speciale. Vom veni cu soluţii pentru consumatorii casnici şi noncasnici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More