Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul PSD trece la măsuri de criză. „Nu pentru că nu sunt bani, ci sunt măsuri de bun simț”

0 684

Guvernul pregătește măsuri de austeritate. În același timp un eventual colaps economic nu este recunoscut chiar dacă încet se vor aplica măsuri de criză luate de Guvernul Boc.

Boom-ul economic și bună-starea românilor, elemente fluturate de către Guvernul PSD, sunt ființe imaginare. Acest lucru reiese din ultimele acțiuni ale actualului Guvern. Astfel după încă un împrumut, în valoare de 2 miliarde de euro, se anunță și anumite măsuri de criză, măsuri aproape similare cu acelea ale Guvernului Boc.

Reamintim că Partidul Social Democrat a fost extrem de critic și dur cu privire la măsurile de austeritate ale Guvernului mai sus numit, însă acum social-democrații, strânși la ușă de lipsa banilor, par a imita exact ceea ce au criticat.

Cei de la Adevărul au realizat așadar o listă cu măsurile de austeritate la care actualul Guvern meditează. O astfel de măsură, analizată de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este ca pensionarii care lucrează la stat să nu mai poată cumula pensia cu salariul pe care încă îl încasează pentru că nu s-au retras din activitate.

O altă măsură ar fi impozitarea progresivă a pensiilor speciale. Lucru puțin probabil, dat fiind faptul că pensiile speciale, eliminate de Guvernul Boc au fost reintroduse tocmai de Guvernul care acum le vrea impozitate.

Totodată economia poate veni și din concedieri în sistemul bugetar. Același Eugen Teodorovici a anunțat de altfel că o rectificare bugetară va fi însoțită de concedieri: „Nu pentru că nu sunt bani, ci sunt măsuri de bun-simţ“.

O altă măsură ar fi înghețarea angajărilor la stat. Încă de la finalul anului trecut Guvernul a decis ca în 2019 angajările la stat să fie îngheţate. „Începând cu 1 ianuarie 2019, până la 31 decembrie 2019, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”, arată o ordonanţă aprobată de Executiv în decembrie.

Nu în ultimul rând s-a pus în discuție și impozitul forfetar și anume o sumă fixă stabilită anual de către stat pe care să o plătească circa 1,1 milioane de firme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More