Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul s-a împrumutat din nou. S-au luat 2 miliarde de euro

0 163

Guvernul nu se dezice de vechile erori. Statul s-a împrumutat de pe piețele externe cu încă 2 miliarde de euro.

Guvernul PSD îți păstrează metehnele și refuză să recunoască un probabil faliment al statului. Acest lucru este pus în evidență printr-un nou împrumut de 2 miliarde de euro, sumă luată marți, 9 iulie, de pe piețele externe. Un alt împrumut a fost făcut în luna martie a acestui an atunci când a fost luat un împrumut record de 3 miliarde de euro.

Cei de la Profit.ro notează astfel că, în contextul în care necesarul de finanţare de pe pieţele externe din acest an a fost anunţat la 4,25 miliarde euro, Guvernul a depăşit suma, cu cele 5 miliarde de euro împrumutate în total.

Din cele 2 miliarde de euro, Guvernul a împrumutat 1,4 miliarde de euro cu scadenţa de 12 ani şi 600 milioane de euro cu maturitatea de 30 de ani, potrivit Bloomberg. În ceea ce privește împrumutul luat în cursul lunii martie, din 3 miliarde de erup, 1,35 miliarde au scadenţa de 30 de ani, 500 de milioane de euro pe 15 ani şi 1,15 miliarde euro pe maturitatea de 7 ani.

Despre împrumutul efectuat în luna martie puteți citi mai jos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More