Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Guvernul sesizează Parchetul cu privire la Cluj Arena. Doi miniștri acuzați că au semnat un proiect nelegal

0 49

cluj arena

Guvernul României a sesizat Parchetul cu privire la documentația care a stat la baza ridicării stadionului Cluj Arena. Doi miniștri sunt acuzați că au semnat un proiect nelegal, care nu respectă normele legislative în vigoare.

Raportul Guvernului României vine după ce în cursul acestui an corpul de control al instituției conduse de Victor Ponta a făcut numeroase verificări la Cluj Arena.

În urma controalelor, Executivul a constatat că există probleme privind cele 60 de milioane de lei pe care Consiliul judeţean le-a primit în 2010, din fondul de rezervă bugetară,la propunerea foştilor miniştri Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu.

Banii au fost alocaţi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, inspectorii Guvernului arătând că nu a fost însă justificat caracterul de urgenţă în alocarea fondurilor, au fost încălcate normele legislative, iar finanţarea a fost nelegală, bugetul de stat fiind astfel diminuat în mod nejustificat.

„În data de 21.12.2010, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a solicitat fostului prim-ministru, Emil Boc, acordarea unui sprijin financiar în suma de 177.124.156,73 lei plus TVA (aproximativ 18.000.000 de euro plus TVA), sprijin care împreună cu eforturile locale, să permită, la nivelul județului Cluj, realizarea Complexului Național Sportiv”, se arată în raportul Guvernului.

„Nu a fost justificat caracterul urgent sau neprevăzut al cheltuielilor pentru care se solicita finanțarea din Fondul de rezervă bugetară, la dispoziția Guvernului…Nu s-a precizat suma pentru care s-a solicitat finanțarea…Cu toate acestea, în actul normativ adoptat în ședința Guvernului din data de 28.12.2010, s-a prevăzut alocarea sumei de 60.000.000 de lei, fără a rezulta modul de determinare a sumei alocate”, mai arată Corpul de Control.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More