Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Hai să dăm mână cu mână”, dar nu dansăm – FOTO/VIDEO

3 103

Unirea Principatelor Romane

Aproximativ sub acest slogan s-au desfășurat azi la Dej manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române. La Centrul Cultural ”Arta” din Dej nu s-a dansat Hora Unirii și programul a fost ciuntat, fiind păstrate doar discursurile profesorilor de istorie și cântecele și poeziile patriotice.

Manifestările de Ziua Unirii de la Dej au început la Centrul Cultural ”Arta” cu un moment de reculegere ținut în memoria victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Deși se putea alege oricare altă zi pentru a exprima doliul față de tragedia respectivă, municipalitatea a găsit de cuviință ca tocmai Ziua Unirii să fie marcată ca zi de doliu. Asta, deși oficial, la nivelul întregii țări nu a fost decretată zi de doliu național.

Astfel, din program a fost scos momentul artistic de dansuri populare al Ansamblului Folcloric ”Someșana”, iar la final nu s-a mai jucat Hora Unirii.

După discursul de deschidere al primarului Costan Morar, pe scena Centrului Cultural ”Arta” au prezentat comunicări profesorii de istorie Horațiu Moldovan și Alexandrina Almășan, după care au urmat momentele artistice susținute de trupa ”Vistrian Roman” a Casei Municipale de Cultură Dej, alături de Marin și Petra Grad. Programul a continuat cu cântece patriotice (Cristina Beldean Moșuțan, Felix Gălan și Ioan Dordoi), iar la final pe scenă a urcat Fanfara reprezentativă a Municipiului Dej.

Deși programul trebuia să se încheie, ca de obicei, cu Hora Unirii, cei prezenți s-au ținut doar de mâini, în picioare, printre rândurile de scaune. Nu doar pentru că Hora Unirii nu s-a jucat în semn de respect față de victimele accidentului aviatic, ci și pentru că fizic și la propriu nu era loc în sală pentru ca cei prezenți să se prindă în horă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Vlad spune

    Tot cu tricoloru` invers pe banner, astia-s bolnavi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More