Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Haideți să-i slujim pe cei bolnavi” – Protopopiatul Greco-Catolic Gherla celebrează Ziua Bolnavului

0 232

În fiecare an la 11 februarie, ziua primei apariții a Preasfintei Fecioare Maria la Lourdes in 1858, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Bolnavului.

Această sărbătoare a fost introdusă de către Sfântul Papa Ioan Paul al II- ca o modalitate pentru credincioși și necredincioși de a face ceva pentru oamenii bolnavi, prin rugăciuni și acțiuni concrete.

În acest context preoţii din parohiile greco-catolice din protopopiatul Gherla vor celebra în acestă zi, Taina maslului pentru toţi cei aflaţi în suferinţă sufletească şi trupească la capela parohiei Gherla 1, cu hramul „Duminica Sfintelor Femei Mirofore” din strada 1 Decembrie 1918, nr. 13 (vizavi de Liceul Ana Ipatescu), începând cu orele 17:00.

”Totodată in acestă zi festivă vă invităm să-i vizitaţi pe cei bolnavi, să le telefonaţi, să faceţi voluntariat pentru ei, deoarece timpul petrecut alături de un bolnav, are o importanţă sacră. Pe lângă faptul că este un timp sfânt în care se aduce laudă lui Dumnezeu, este şi un mod de a ieşi din tine însuţi pentru a te îndrepta spre fratele tău, spre cel care are nevoie de prietenia si timpul tău, aşa cum au făcut şi prietenii lui Iov: „Șapte zile și șapte nopți au șezut lângă el și nici un cuvânt nu i-au vorbit, văzând cât de mare şi groaznică îi era durerea” (Iov 2,13)”, transmite Protopop Alexandru Hruban.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More