Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Haine contrafăcute în valoare de 9 mii de lei. S-a deschis dosar penal

0 248

Ieri, 25 februarie, polițiștii au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a ilegalităților ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală și industrială pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Potrivit celor de la IPJ Maramureș, în cadrul activităților de verificare au fost identificate 60 de articole de îmbrăcăminte, purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate.

Pentru articole reprezentanții agentului economic verificat nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

 Având în vedere că există suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, asupra întregii cantități de articole vestimentare identificată, în valoare de aproximativ 9.000 lei, s-a dispus măsura indisponibilizării și ridicării până la finalizarea cercetărilor, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate trei sancțiuni în valoare totală de 3.000 lei, fiind confiscați și 192 lei în numerar, provenind din activități comerciale ilicite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More