Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Haine și încălțăminte, de peste 10 mii de lei, confiscate de polițiști

0 158

Municipiul Sighetu Marmației a fost scena unei acțiuni polițienești. S-a vizat comerțul ilicit și produsele contrafăcute.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș transmite că, ieri, 24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat  o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute. În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Astfel poliţiştii au găsit 155 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe  care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

Existând suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării articolelor vestimentare şi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 10 600 de lei.

Totodată au fost întocmite trei dosare penale, urmând ca  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei să se efectueze cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

De asemenea a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5 000 lei, şi confiscată  suma de 820 lei provenind din activităţi comerciale ilicite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More