Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Harta zonelor afectate de pestă porcină africană: Virusul a fost depistat în 30 de județe

0 1.258

Guvernul i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis convocarea în regim de urgență a unei ședințe CSAT pe tema rectificării bugetare. Sub acest pretext, scriu jurnaliștii de la Libertatea, se vrea declararea stării de urgență în România în contextul răspândirii virusului pestei porcine.

În acest moment, 30 de județe din țară sunt afectate de pesta porcină. În 18 dintre ele există focare declarate (roși pe hartă), cu boală confirmată la porci, iar în alte 12 sunt fie restricții mai vechi, fie impuse recent (albastru deschis și albastru închis pe hartă).

Noi focare au fost descoperite în județele Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Ilfov și în municipiul  București.

Potrivit unor surse citate de Libertatea, ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA sunt depășiți de situație, iar în acest context se va încerca trecerea ANSVSA în subordinea ministerului condus de Petre Daea.

De asemenea, aceeași sursă citează specialiști care susțin că Guvernul ascunde adevăratul număr al focarelor și că este posibil ca ”în CSAT, Guvernul să avanseze chiar și suspiciunea unei eventuale acțiuni bioteroriste care ar fi introdus și extins pesta în România”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More